logo

2-2-2021

Tijdens de 8e Asia Pacific Eldercare Innovation Awards 2020, uitgereikt tijdens de online editie van de vakbeurs Ageing Asia in Singapore, heeft de digitale zorgassistent SafeSense® 3 van wissner-bosserhoff de 16-koppige internationale jury weten te overtuigen. De productinnovatie, die op het evenement voor het eerst aan een breed publiek werd getoond, ontving de "Oscar van de ouderenzorg" in de categorie "Beste Smart Care Product".

De award, die zeer toonaangevend is in Azië en de regio Stille Oceaan, werd voor de achtste keer uitgereikt op de hybride editie van de vakbeurs Ageing Asia. Meer dan 5.000 deelnemers uit 35 landen konden gedurende 23 dagen luisteren naar 170 sprekers en een virtuele vitrine bezoeken met 100 innovaties voor de ouderenzorg. Inzendingen kwamen onder meer uit Australië, China, Denemarken, Duitsland, Hongkong S.A.R., Indonesië, Israël, Japan, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Taiwan ROC, Thailand, de Verenigde Staten en Nederland in 25 categorieën.

Nieuwe digitale zorgassistent

SafeSense® 3 is de nieuwe, digitale zorgassistent van wissner-bosserhoff. Deze smart care oplossing bestaat uit een volledig contactloos, gepatenteerd sensorkussen, dat onder de matras wordt geplaatst en zelfs de kleinste drukveranderingen in real time registreert. Hiermee kan bewegingsactiviteit van bewoners of patiënten worden geregistreerd. Uit de gevisualiseerde gegevens wordt waardevolle data verkregen van individuele bewegingsprofielen van bewoners of patiënten.

Risico’s op bijv. decubitus en valpartijen kunnen in een vroeg stadium worden herkend en overeenkomstige waarschuwingsmeldingen kunnen desgewenst geruisloos worden opgenomen of als actieve DECT-oproep worden doorgestuurd. Het doel van deze nieuwe technologie is het aantal controlerondes en bewakingsmaatregelen te verminderen en de veiligheid van patiënten en bewoners te verhogen.


Terug naar lijst