logo

16-8-2019

Onlangs hebben LINET Group, de grootste ziekenhuisbeddenfabrikant in Europa, en Vibwife, een Zwitserse start-up die zich focust op mobilisatietechnologie voor bevallingen, een partnerschapscontract getekend. Deze partnerschap zal een nieuw zorgniveau in het verloskundesegment brengen.

In combinatie met het unieke AVE 2 verlosbed biedt de gepatenteerde Vibwife technologie steun en comfort aan de bevallende vrouw in alle fasen van de bevalling en draagt bij aan een geslaagde bevalling.

 

"Onze strategie is om de gezondheidszorginstellingen, geboortecentra en zwangere vrouwen te voorzien van de beste technologie niet alleen voor een veilige bevalling, maar ook ter ondersteuning van de natuurlijke processen die leiden naar de geboorte van het kind," aldus Gunter Roper, Global Product Management en Marketing Manager bij LINET Group. "Dankzij de connectie met Vibwife kunnen we nu een veilige en innovatieve manier aanbieden om op natuurlijke wijze te bevallen". Het stimuleren van een natuurlijke bevalling is een uiterst heikel punt op een moment waarop het aantal keizersnedes wereldwijd toeneemt, in het bijzonder in ontwikkelde landen. In West-Europa loopt het percentage keizersnedes op tot 27% en in de VS wordt 32% van alle geboortes via een keizersnede gedaan.


Vibwife is een Zwitsers bedrijf voor medische hulpmiddelen en is mede opgericht door Anna Peters, verloskundige. “Tijdens de opleiding verloskunde heb ik geleerd hoe belangrijk mobilisatie en positioneren is. Maar ik kwam er al snel achter dat wat in theorie wordt geleerd, vaak niet uitvoerbaar is in de praktijk”, vertelt Anna. Om dit probleem op te lossen heeft ze een geniale mobilisatietechnologie voor bevallen uitgevonden. Deze technologie ondersteunt natuurlijk actief bevallen door de vrouw constant te bewegen en te ondersteunen in het proces van natuurlijk bevallen. Dit concept is klinisch getest door het Academisch Ziekenhuis Basel waar een eerste voorlopige analyse vaststelt:  "Vrouwen en verloskundigen hebben hun tevredenheid over het concept over het algemeen met ‘uitstekend’ gewaardeerd". (Urech et al. 2019).

 

Studies hebben aangetoond dat bewegingen tijdens het geboorteproces een positief effect hebben: minder ongeplande keizersnedes, de duur van de bevalling is korter en vrouwen hebben minder pijnstillende middelen nodig (Lawrence et al. 2013).  De Vibwife biedt ondersteuning door urenlang te bewegen. De aanstaande moeders of hun partner kunnen met een afstandsbediening kiezen welke beweging het meest comfortabel voelt. "Een bevalling is een zeer individuele ervaring," vertelt Hoofdarts Beata Loj, Sana Hanse-Klinikum te Wismar. "Sommige vrouwen bewegen zich in de kamer tijdens de bevalling. In bepaalde fasen willen veel vrouwen echter liever op het verlosbed liggen, maar dan wordt actieve beweging tijdens de bevalling beperkt. Hier komt het matras heel goed van pas”, voegt ze toe.

 

LINET Group en Vibwife zijn partners met dezelfde missie: wereldwijd gezinnen een sterke start in het leven geven. De nauwe samenwerking is per direct van kracht en onderstreept de betrokkenheid van LINET Group als de wereldleider in innovatie voor de verlosbeddenbranche. De symbiose van beide technologieën gaat een centrale rol spelen in de geavanceerde geboortezorg van de toekomst.

Terug naar lijst