logo

1-8-2018

Toen ZNA Joostens op het punt stond nieuwe bedden aan te schaffen, wilde ze de maatschappelijke tendens volgen van een fixatievrije omgeving. Wettelijk is dit nog niet vastgelegd, maar in een aantal Europese landen zijn er wel al afspraken over gemaakt. Met het oog op deze toekomst zette ZNA Joostens een tender voor RVT-bedden uit waarin een fixatie-arme omgeving gevraagd werd.


Verschillende leveranciers hebben gereageerd. wissner-bosserhoff was bereid het bed zodanig aan te passen, dat het goed aansloot bij de ideeën van de organisatie. De bedsponden aan het voeteinde kunnen in neergelaten stand met een sleutel worden vergrendeld. De bovenste bedhekken blijven onvergrendeld zodat het de bewoner de vrijheid biedt het bed te verlaten, maar tegelijkertijd de risico’s van vallen kunnen worden voorkomen. De bovenste bedhekken bieden daarnaast ondersteuning bij de mobilisatie en maken de zorg van de bewoners mogelijk. Door de bedden op deze manier uit te rusten met gedeelde bedhekken brengen ze veiligheid en vrijheid zonder fixatie.

 

De levering van 120 sentida 6 bedden is in juli voltooid. ZNA Joostens geeft aan zeer tevreden te zijn met deze innovatieve oplossing die een fixatievrije omgeving bevordert.


Terug naar lijst