logo

23-10-2018

De begin dit jaar op de markt gebrachte kabel- en batterijloze opstahulp SafeLift van wissner-bosserhoff had al de Plus X-Award 2018 ontvangen voor innovatie, design, gebruiksgemak, kwaliteit en ergonomie. Nu ontvangt deze nieuwe generatie handbediening een tweede onderscheiding.

De German Innovation Award reikt prijzen uit aan branche overschrijdende producten en oplossingen die zich vooral onderscheiden door zich te richten op de gebruiker en een meerwaarde te tonen ten opzichte van oplossingen tot nu toe. Want: innovaties, die de toekomst ondersteunen en het leven verbeteren, ontstaan in alle bedrijfstakken. Soms zie je het er direct aan af – maar vaak ook niet. Daar wil de German Innovation Award verandering in brengen. De prijs maakt grootse prestaties zichtbaar aan een breed publiek en zorgt voor een succesvolle positionering in de markt. Hoewel we momenteel zeer sterk in een digitaal tijdperk leven, koos de jury dit jaar voornamelijk voor innovaties die ons leven tastbaar en concreet veranderen. We kunnen ze vastpakken en we kunnen ze voelen. Dat geldt ook voor onze SafeLift.

SafeLift is een intuïtieve en niet-stigmatiserende mobilisatiehulp die kan helpen een bewoner langer autonoom te laten zijn. Het grootste verschil met conventionele handbedieningen is dat deze geen kabel of batterij nodig heeft om te functioneren. Vervolgkosten of een kapotte kabel of een nieuwe batterij zijn dus uitgesloten. De energie wordt piëzo-elektronisch opgewekt door een simpele druk op de knop.

De ergonomische vorm is geschikt voor de hand van iedere bewoner en biedt een stevige houvast bij het opstaan. Het LED strooilicht onder het bed en fluorescerende, grote knoppen op de SafeLift-bediening zorgen voor goede oriëntatie, ook in het donker. Zo wordt de individuele mobiliteit van de bewoner optimaal bevorderd.


Terug naar lijst