logo

3-7-2018

De mobiliteit van een bewoner bepaalt in grote mate de hoeveelheid verpleegkundig werk. Bovendien kan mobiliteit een preventief effect hebben voor de bewoner. Snelle of vroege mobilisatie kan bijvoorbeeld het risico op verschillende complicaties na een operatie verkleinen.

SafeLift is een totaal nieuw, uniek en draadloos systeem dat ondersteuning biedt aan verpleeghuizen en het werk van zorgverleners aanzienlijk verlicht. Iedereen wil zo lang mogelijk onafhankelijk zijn en deelnemen aan het leven. Het is daarom belangrijk in de ouderenzorg de individuele mobiliteit van de bewoner te behouden en te bevorderen. Bewoners die mobiel zijn, vallen minder vaak dan bedgebonden, immobiele bewoners, en betekenen een lager economisch risico voor een verpleeghuis.

De slimme mobilisatiehulp SafeLift verandert de bedbediening voor de bewoner revolutionair. Hij is anders dan een conventionele handbediening, voornamelijk omdat het systeem werkt op radiogolven en zo draadloos bediend kan worden en geen batterij heeft.  Vervolgkosten voor een kapotte kabel of een nieuwe batterij zijn dus uitgesloten.

De ergonomische vormgeving is ideaal voor iedere bewoner en biedt een stevige, veilige houvast bij het uit bed stappen. ’s Nachts of in het donker biedt het led-licht onder het bed betere oriëntatie en de grote knoppen zijn goed zichtbaar omdat ze verlicht zijn.

Je kunt de 360o draaibare handgreep eenvoudig en zonder gereedschap op bijna alle verpleegbedden van wissner-bosserhoff aanpassen en is dus variabel inzetbaar. De SafeLift is zeer praktisch en intuïtief in gebruik, omdat het enkel de functies bevat die de bewoner ook echt nodig heeft. Andere bedfuncties kunnen door het verplegend personeel worden uitgevoerd met de reguliere handbediening.Terug naar lijst