logo

Uw voordelen in een oogopslag (sommige functies zijn optioneel)

  • Eenvoudige maar nog steeds bijzonder doeltreffende optie uit het Virtuoso®-assortiment. De alternerende laag biedt nuldruk en 3-cellentechnologie. Dit matras wordt op een gewoon matras gelegd. 
  • Eén laag met statische cellen aan het hoofdeinde en alternerende cellen in het middengedeelte en ter hoogte van de benen en het voeteinde 
 
  • Kwaliteitsmatras met alternerende druk, zeer geschikt voor patiënten op gewone afdelingen. Met de twee alternerende lagen is het matras doeltreffend voor de preventie en behandeling van decubitus. 
  • Bovenste luchtlaag met statische cellen aan het hoofdeinde en alternerende cellen in het middengedeelte en het voeteinde 
  • Onderlaag met statische cellen aan het hoofdeinde, alternerende cellen in het midden- en beengedeelte en statische cellen aan het voeteinde  
 
  • Voor patiënten met ernstige aandoeningen en voor de preventie van en ondersteuning bij de behandeling van doorligwonden. 
  • De cellen aan het hoofdeinde zijn uitgerust met vier afzonderlijke ventielen die individueel kunnen worden ingesteld in drie standen – statisch, alternerend en leeglopen – afhankelijk van de behoeften van de patiënt en afgestemd op de dagelijkse verpleegroutines. 
  • In de hielzone kunnen vier afzonderlijke ventielen individueel worden ingesteld in twee standen: alternerend of leeglopen. De selectieve leegloopfunctie maakt maximale eliminatie van druk mogelijk ter hoogte van de hielen van de patiënt; een hoogrisicozone bij uitstek. 
 

Technische kenmerken

De Virtuoso met 3-cellentechnologie biedt de voordelen van nuldruk’ voor maximale preventie en het regelmatig uitoefenen en wegnemen van druk voor maximale therapie

Bij doorligwonden verwijst de term microklimaat (Micro Climate) gewoonlijk naar de huidtemperatuur en de vochtigheidsgraad op de grens tussen de huid en het ondersteunend oppervlak. Via de luchtcirculatie helpt Virtuoso de natuurlijke warmteregeling in stand te houden. 

Het helpt met de beheersing van de vochtigheidsgraad van de huid, weefselschade gerelateerd aan vocht op de huid te voorkomen of aan de behandeling ervan bij te dragen. 
 
Op het moment dat de rugleuning omhoog gesteld wordt, verhoogt het systeem de druk automatisch lineair in de zitgedeeltes van het matras. De lineaire druk verhoogt bij een stand tussen 11 en 46 graden voor Virtuoso Pro, Virtuoso Hoofd- en hielzone en Virtuoso Air + Basis met alternerende lucht. Bij andere modellen treedt het mechanisme in werking wanneer de rugleuning op 30 graden wordt ingesteld. 
 
Het gebruiksvriendelijke kabelbeheer voorkomt dat personeels of bezoekers over kabels struikelen. 

Bovendien is het risico op schade aan voedingskabels lager, wat de beschikbaarheid van de apparatuur vergroot en de vervolgkosten verlaagt. 
 
De Virtuoso®  pomp of SCU (System Control Unit) is ontworpen met het oog op ergonomie en gebruiksgemak. Hij is gemakkelijk te dragen en op het bed te bevestigen. Met het eenvoudige bedieningspaneel en de duidelijke grafische symbolen is de bediening makkelijk te leren en te onthouden. 

De zes verschillende matrasmodellen en het alternerende zitkussen kunnen allemaal worden aangesloten op dezelfde systeemunit. 
 

Terug

Downloads

Contactformulier

Voor vragen en/of opmerinken vragen wij u onderstaande gegevens in te vullen.

More information

Data Protection (GDPR)