logo

Uw voordelen in een oogopslag (sommige functies zijn optioneel)

Het nieuwe OptiCare therapeutische matras is volledig compatibel met onze IC-bedden – Multicare en Eleganza 5. Zowel bed als matras kunnen worden bediend met een enkel bedieningspaneel dat in het bed is ingebouwd.

In de context van doorligwonden wordt met microclimate meestal de omstandigheden van de huidtemperatuur en vochtigheidsomstandigheden bedoeld, daar waar de huid in contact komt met het ligoppervlak. OptiCare helpt de natuurlijke temperatuurregulatie te handhaven door het circuleren van lucht door het matrasoppervlak.

  • Helpt bij het controleren van de warmte en vochtigheid van de huid van de patiënt, een belangrijk element voor het overleven van huidweefsel.

Het matras kan op simpele wijze ontlucht worden door op de elektronische CPRtoets te drukken op het in het bed ingebouwde bedieningspaneel. Ook kan het matras handmatig worden ontlucht met behulp van een in het matras aangebracht mechanisme. Nadat het matras is ontlucht, ligt de patiënt op een stevig matrasplatform dat uitermate geschikt is voor reanimatietechnieken.

  • Na 60 minuten ontluchting keert het matras automatisch terug naar de optimale drukverdelingsmodus of maximale opblaasmodus, waardoor de factoren die mogelijk een negatief effect hebben op de preventie of behandeling van doorligwonden, beperkt worden.

Het hielsegment loopt 7 graden af en is bekleed met een zachter schuim dat voor de patiënt de beste ondersteuning biedt. Dit doet de kans op doorligwonden op de hiel significant afnemen.

Het hielsegment van het matras kan automatisch aangepast worden als het frame van het bed verlengd wordt.

Het bovenste deel van de hoes bestaat uit tweezijdig rekbaar materiaal dat vocht en damp doorlaat.

  • Door een ritssluiting van 360 graden is de hoes eenvoudig te verwijderen om te worden gereinigd of vervangen.
  • De ritssluiting wordt afgedekt door een vochtwerende flap die het matras beschermt tegen binnendringende vloeistoffen.

Deze modus verlaagt de snelheid en het geluidsniveau om ervoor te zorgen dat de patiënt in zijn slaap zo weinig mogelijk gestoord wordt. Het matras blijft klinisch effectief zelfs als het in de slaapstand word gezet.

Gelijkmatige verdeling over het gehele lichaam voorkomt overmatige druk op de risicolocaties dankzij immersie en omvatting die beter zijn dan de standaard vereisten.

  • IMMERSIE: de mate waarin de patiënt lager ligt dan het matrasoppervlak.
  • OMVATTING: de mate waarin de patiënt door het matras omhuld wordt.

Geoptimaliseerd detectiesysteem: Zes sensoren in het matras registreren hoe ver de patiënt in het matras is gezakt en passen automatisch de druk aan door het hele matras om te corrigeren op gewicht, lengte en ligging van de patiënt. De druk op het lichaam van de patiënt blijft overal laag en is optimaal verdeeld.

Technische kenmerken

Safe working load 250 kg
Length 214 cm
Width 86 cm
Height 22 cm
Weight 10 kg
Max Inflate After 30 minutes, returns back to CLP
Microclimate management modes High, low, off
CPR 1 button CPR, automatic inflation after 60 minutes
Transport mode Yes

Terug

Downloads

Kijk video

Contactformulier

Voor vragen en/of opmerinken vragen wij u onderstaande gegevens in te vullen.

More information

Data Protection (GDPR)