logo

Uw voordelen in een oogopslag (sommige functies zijn optioneel)

De vooringestelde posities zorgen voor gemakkelijk switchen tussen de twee meest gebruikte stoelposities; de zit- en de onderzoekspositie.

Dankzij het ruime afstellingsbereik van de beensteunen kunnen deze worden gepositioneerd naar behoefte van de gynaecoloog en de mogelijkheden van de patiënt, zodat het comfort van beide gewaarborgd blijft.

De stoel kan eenvoudig in horizontale stand worden gezet, zodat de gynaecoloog een echografisch onderzoek kan doen zonder de patiënt naar een onderzoeksbed te hoeven verwijzen.

Het handbedieningspaneel met rotatiemechanisme stelt in staat tot bediening vanuit verschillende hoeken. De voetbediening biedt

De voetbediening biedt de mogelijkheid de stoel snel en gemakkelijk te verstellen, zelfs tijdens het onderzoek.

De vele mogelijkheden bij het positioneren zorgen ervoor dat de stoel kan worden afgestemd op de lichaamsbouw van iedere individuele patiënt. Ook de zachte bekleding en ergonomische vorm van de stoel verhogen het comfort van de patiënt. De stoel is tevens voorzien van een geïntegreerde hoofdsteun.

Voor de Graciella® zijn verschillende beensteunen beschikbaar, welke kunnen worden geselecteerd naar het gebruik, de focus of de meest voorkomende gynaecologische onderzoeken van elke individuele zorgfaciliteit

De stoel is voorzien van een opstapgedeelte met rotatiemechanisme. Dit opstapgedeelte helpt de patiënt bij het plaatsnemen in de stoel en kan naar de zijkant worden weggedraaid, zodat het geen belemmering vormt tijdens het onderzoek.

De Graciella® stoel is uitgerust met een uniek kolommenontwerp. De primaire functie van de twee elektrisch aangedreven, telescopische hefkolommen is de hoogteverstelbaarheid. Ook de uitzonderlijke hygiënische eigenschappen van deze ontwerpoplossing zijn van grote toegevoegde waarde.

  • De kolommen zijn gemaakt van elektrolytisch geoxideerd aluminium en het oppervlakte is voorzien van een dunne filmlaag smeermiddel. De ruimte tussen de cilinders van de telescopische kolommen is opgevuld met kunststof spacers, zodat vuil niet in de cilinders kan komen.
  • De naadloze bekleding is onderdeel van het unieke hygiëneconcept van de Graciella® stoel. Het materiaal is aangepast op eenvoudige reiniging middels de gebruikelijke methodes.
  • Dankzij het opklapbare wiel aan het onderstel kan de stoel gemakkelijk gemanoeuvreerd worden. Een uitkomst wanneer de vloer onder en rondom de stoel gereinigd wordt.

Technische kenmerken

Maximum stoellengte (zonder beensteunen)
 1,316 ± 10 mm 
Maximum stoellengte (met beensteunen)
 1,750 ± 10 mm 
Totale breedte (over beensteunen)
 760 ± 5 mm 
Bekleding breedte (max.)
 622 ± 5 mm 
Bekleding dikte
 30 ± 2 mm 
Zithoogte (in zitpositie)
 628 ± 5 mm 
Maximum hoogte van het zitgedeelte (voorste rand)
 1,050 ± 5 mm 
Stelbereik hoek van rugsteun t.o.v. zitgedeelte
 0°±2° / +40° ±2° 
Stelbereik hoek van zitgedeelte
 0°±2° / +20° ±2° 
Trendelenburg positie
 -12°±1°
Opstapgedeelte boven vloer min.
 326 ± 10 mm 
Patiënt belasting
 180 kg 
Maximum stoelbelasting
 190 kg 
Toegestane belasting van beensteun
 32 kg 
Gewicht van de stoel (afhankelijk van configuratie)
 95–105 kg
Voltage
100 V AC / 110 V AC / 120 V AC / 127 V AC / 230 V AC
Frequentie
 50/60 Hz 
Motor voltage
 24 V AC 
Waterdichtheid
 IPX4 
Beschermingsklasse apparaat
 
Classificatie van inclusieve onderdelen
 
Maximum ingangsvermogen
 370 VA 
Stoelzekeringen
 2 x T1.6AL 250 V

Gerelateerde producten

Terug

Contactformulier

Voor vragen en/of opmerinken vragen wij u onderstaande gegevens in te vullen.

More information

Data Protection (GDPR)