logo

LINET logo

18-3-2021

LINET gaat naar het einde van het meest succesvolle fiscale jaar in zijn dertigjarig bestaan. Voor de eerste keer zullen de totale verkopen voor de periode die eindigt in maart 2021 een bedrag van 350 miljoen euro bereiken. In dit moeilijke jaar is de grootste Europese fabrikant de belangrijkste speler op de wereldmarkt geworden.

‘In dit fiscale jaar hebben we 130 duizend bedden geproduceerd, wat geen enkele concurrent van ons haalt. Hierdoor zijn we de grootste producent van geavanceerde verpleegbedden ter wereld, dit hebben we bereikt door snel en adequaat in te spelen op de vraag vanuit de gehele wereld. In het verleden hebben we geïnvesteerd in productinnovatie en ons verkoopnetwerk. Nu zijn we heel sterk en klaar voor verdere uitbreiding. En omdat de wereld veranderd is, veranderen we onze communicatie door ons te richten op de hele wereld’, zegt Tomáš Kolář, directeur van de LINET Group.

LINET heeft een directe vertegenwoordiging in twintig landen, maar exporteert zijn producten naar meer dan 100 landen wereldwijd. Het nieuwe design van het logo is de eerste stap van de nieuwe marketingstrategie. Het logo staat voor de continuïteit van de succesvolle dertigjarige historie van het bedrijf alsmede het feit dat LINET tegenwoordig ook een technologiebedrijf is. Het logo heeft een nieuwe typografie en kleur, en de beginletter L heeft een afgeronde vorm, wat een hint naar de producten van het bedrijf is; LINET was tenslotte de eerste die bedden maakte met een laterale kanteling dankzij een innovatieve kolomconstructie.

De missie van het bedrijf is om zorgverleners te ondersteunen bij de verzorging van patiënten. ‘Daar doen we het voor. We hebben ervoor gekozen om die missie uit te laten komen in de nieuwe bedrijfsslogan “Designed to help you care.” Innovatie in zowel technologie als ontwerp is al lang een integraal onderdeel van de producten die we wereldwijd op de markt brengen. Het middelste gedeelte van de bedrijfsslogan verwijst naar het werk van zorgverleners, die we willen ondersteunen bij hun nobel en vaak heroïsch vak. Natuurlijk zijn onze inspanningen gericht op het bereiken van een grotere efficiëntie in de patiëntenzorg’, zegt Vladimír Soukup, marketingdirecteur bij LINET.

Er zijn nog enkele andere veranderingen als gevolg van het nieuwe logo en de nieuwe bedrijfsslogan. Vroeger was de marketing gericht op het presenteren van het bedrijf op beurzen en andere evenementen en het maken van printmateriaal ter ondersteuning van b2b-verkoop, maar nu communiceren we anders.

‘De wereld wordt steeds digitaler. Daarom veranderen we onze identiteit om beter aan te sluiten bij een maatschappij die veel meer tijd online besteedt. Het logo is moderner en evenwichtig om niet alleen de aandacht op onze producten te vestigen, maar ook om effectief te zijn op sociale media bijvoorbeeld. We werken aan 3D-presentaties, virtual reality, waarmee klanten onze fabrieken kunnen bezoeken en zo veel mogelijk over onze producten te weten kunnen komen. Verkooppersoneel en klinische coaches moeten een optimaal contact met onze klanten hebben’, zegt Soukup.

LINET is zowel een merk van het bedrijf LINET Group (zie onderstaand bedrijfsprofiel) als de naam van het bedrijf dat is opgericht in 1990 door Zbyněk Frolík in Želevčice, dichtbij de stad Slaný. LINET is de Tsjechische markt lang geleden al ontgroeid en tegenwoordig wordt meer dan 95% verkocht op buitenlandse markten, met name in de VS en in Duitsland.

Terug naar lijst