logo

4-5-2017

Tijdens de “Ageing Asia” beurs in Singapore werd de Altenpflege Innovatieprijs (Duitse innovatieprijs voor ouderenzorg) in de categorie “Efficiëntste product voor de stationaire zorg” uitgereikt aan ons intelligente verpleegbed sentida 7-i.
wissner-bosserhoff heeft al eerder dezelfde prijs in ontvangst mogen nemen voor haar inrichtingsconcept memoriana en zet nu dat succes voort met haar topproduct sentida 7-i. De Altenpflege Innovatieprijs werd op 26 april jl. voor de vijfde maal uitgereikt in het kader van de Ageing Asia beurs, een van de belangrijkste internationale zorgbeurzen in Azië. Een internationale jury van gerenommeerde zorgexperts heeft uit meer dan 150 kandidaten een winnaar gekozen in 17 categorieën. Channel 8, een van de belangrijkste televisiezenders in Singapore, heeft verslag gedaan van deze uitreiking.

“De sentida 7-i is absoluut ons high-end verpleegbed en ondersteunt doeltreffend het verplegend personeel met haar elektronische en sensorische intelligentie. De jury hechtte hier bijzonder veel waarde aan. We zijn zeer trots op deze nieuwe onderscheiding voor onze producten in Azië”, aldus Christopher Loy, Area Sales Manager Azië/Australië, in reactie op de onderscheiding.

Met
sentida 7-i zet wissner-bosserhoff niet alleen het succes voort van de universele en lage verpleegbedden, maar stelt zelfs de nieuwe norm voor elektronische en sensorische intelligentie, die tot op heden enkel bij ziekenhuisbedden bekend was. Nu scoort het bed hoge ogen met een nieuwe assistent voor veiligheid en maakt het door haar modulaire opties mogelijk om te voldoen aan de behoeften van zowel de verpleegkundige als de zorgbehoevende.

Verpleeg- en bejaardenhuizen hebben de laatste tijd voor een nieuwe uitdaging gestaan. Het aantal personen met verhoogde verpleegbehoefte is bijvoorbeeld in de afgelopen jaren toegenomen. sentida 7-i kan dankzij haar multifunctionaliteit voor duidelijke ontlasting in de dagelijkse handelingen van de verpleegkundigen zorgen.

Drie sensorische assistenten regelen een hoger veiligheidsniveau rondom het verpleegbed, zoals bijvoorbeeld de assistenten voor bedhoogte en voor de vergrendeling. De geïntegreerde sensoriek stuurt een oproepsignaal zodra een geactiveerde assistent een onzekere bedsituatie waarneemt en draagt zo bij aan het vermijden van valongelukken. De bedhoogte assistent waarschuwt het verplegend personeel bijvoorbeeld als de opgeslagen bedhoogte wordt veranderd. Gevaarlijke valhoogtes worden zo vermeden.

Terug naar lijst