logo

3-8-2017

Begin dit jaar mochten wij in het kader van de Ambiente beurs in Frankfurt (D) de German Design Award 2017 in ontvangst nemen voor ons wasstraatbestendige ziekenhuisbed image 3-w. Het bed heeft vorig jaar als de Plus X-Award “Beste product van het jaar“, de IF-Award en de M&K Award in zijn zak steken, en nu mag het pronken met een van de meest gerenommeerde designprijzen. Bovendien kreeg het bed het label "Special Mention", omdat het volgens de jury een zeer geslaagde oplossing in zijn productcategorie vertegenwoordigt.

De German Design Award is een internationale onderscheiding van de 
Rat für Formgebung (Duitse raad voor vormgeving). Het doel hiervan is om unieke vormgevingstrends te ontdekken, te presenteren en te onderscheiden. Jaarlijks worden zo bijzondere inzendingen (zowel product- als communicatiedesigns doen mee) bekroond die allemaal op hun eigen manier toonaangevend zijn op internationaal niveau. De voor het eerst in 2012 uitgereikte German Design Award behoort tot de best aangeschreven design-competities ter wereld en geniet ook buiten de vakkringen hoog aanzien. Met het predicaat "Special Mention" worden werken gewaardeerd, waarvan het design bijzonder geslaagde deelaspecten of oplossingen laat zien – een mooie onderscheiding voor de betrokkenheid van de onderneming en vormgevers. Door het unieke nominatieproces worden enkel product- en communicatieontwerpen uitgenodigd deel te nemen als deze aantoonbaar door de kwaliteit van hun vormgeving opvallen.

De image 3-w is speciaal ontwikkeld voor effectieve inzet in wasstraten en decontaminatiecentra. Dankzij het slimme productontwerp kunnen de eisen die gesteld worden aan hygiëne in de ziekenhuisroutine worden verbeterd en vereenvoudigd. Een heldere chassis- en bedconstructie zonder richels of plekken waar water in kan blijven staan, maken het mogelijk dat het bed na reiniging en desinfectie optimaal kan drogen. 

Terug naar lijst