logo

19-6-2017

Miljoenen mannen en vrouwen over de hele wereld hebben ervoor gekozen zich in dienst te stellen van het waardevolle beroep van verpleegkundige. Zij verzorgen de patiënt niet alleen, maar zorgen er ook voor dat hij weer herstelt. Deze mensen doen hun werk vol overtuiging, ondanks het feit dat werken in de gezondheidszorg fysiek belastender en gevaarlijker is dan werken in de bouw! Tijdens een normale dienst kan een verpleegkundige in totaal wel 1,8 ton tillen. Alleen al in de VS hebben jaarlijks 35.000 verpleegkundigen klachten aan het bewegingsapparaat door de enorme fysieke belasting.

Het eleganza 5 bed gaat daar nu verandering in brengen.

Verpleegkundige zijn kan een prachtig en veilig beroep zijn, mits het wordt uitgevoerd zonder onnodige druk en met elegantie, plezier en toewijding. Dankzij het eleganza 5 bed kunnen verpleegkundigen genieten van de ware essentie van hun beroep zonder de bekende beroepsgerelateerde klachten op te lopen. De eleganza 5 tilt het werk van een zorgprofessional naar een hoger niveau, naar echte kunst: de kunst van verpleging.

De kunst van draaien

Als je het bed wilt opmaken, de patiënt omkleden, wassen of positioneren zonder belasting, maak dan gebruik van de laterale kanteling van 15°, zowel naar links als naar rechts. Dit maakt het werk eenvoudiger en ergonomischer. Empirische metingen hebben aangetoond dat zo 30% van de verbruikte inspanningen bespaard wordt.

De laterale kanteling werkt perfect in combinatie met de voetbediening. De verpleegkundige bedient de kanteling met de voet, zodat beide handen vrij zijn om met de patiënt te werken. De nieuwe technologie is verborgen in de kolommen en garandeert dat het bed soepel beweegt en dat de verzorging met gevoel en aandacht wordt uitgevoerd.

Dankzij de eenvoudige zorghandelingen, wordt ook de preventie van decubitus verbeterd. Het verpleegkundige personeel kan de patiënt namelijk met minder moeite vaker herpositioneren.

De kunst van veiligheid

Het veiligheidssysteem van het eleganza 5 bed is op twee manieren vernieuwd. De eleganza 5 is niet alleen uitgerust met een aantal geavanceerde veiligheidsfuncties, maar ook worden de belangrijkste veiligheidsparameters continu bewaakt door een bewakingssysteem.

  • De eleganza 5 besteedt veel aandacht aan de zijhekken. De veilige minimale tussenruimtes en het verlaagde zijhek zijn een must.
  • Het i-Brake-systeem voorkomt vallen als de bedvergrendeling niet is geactiveerd.
  • In de laagste bedpositie beschermt de SafeStop®-functie tegen letsel.
  • Het Multizone Bed-Exit-Alarm geeft niet alleen een waarschuwing als de patiënt het bed probeert te verlaten, maar ook als de patiënt ongewone bewegingen maakt.
  • De 30°-Autostop functie stopt de rugleuning altijd in deze hoek voor eenvoudiger ademen.
  • De optie om het bed in de laagste stand te zetten reduceert de gevolgen van vallen.

Het BedMonitor-systeem bewaakt de belangrijke veiligheidsfuncties en geeft personeel een overzicht daarvan op hun scherm (pc, tablet of smartphone).

De kunst van mobilisatie

Mobiliseren is nog nooit zo eenvoudig geweest. De symbiose van drie functies biedt patiënten de hulp om ze letterlijk weer op de been te helpen.

  • Met de nieuwe en unieke Mobi-Lift® handgreep stelt de patiënt het bed in op de juiste hoogte
  • De ergonomisch vormgegeven handgreep in het zijhek biedt ondersteuning bij het verlaten van het bed 
  • Met behulp van de laterale kanteling kunnen patiënten opstaan met minimale inspanning

In samenwerking met LINET heeft het Centre of Excellence in Posture, Movements & Handling in Birmingham berekend dat een patiënt die een bed verlaat met de Mobi-Lift® handgreep of laterale kanteling, slechts de helft van de inspanning nodig heeft ten opzichte van opstaan uit een standaard bed.

De eenvoudige en veilige mobilisatie op een eleganza 5 bed bespoedigt het herstel van de patiënt en vergroot zijn zelfverzekerdheid. Het verlaagt ook de fysieke belasting van werkzaamheden van gezondheidszorgprofessionals. Een kortere ziekenhuisopname reduceert bovendien de behandelingskosten.

De kunst van positioneren

De vele verschillende mogelijke bedposities breidt de opties voor patiëntbehandelingen uit en verhoogt het comfort van de patiënt. Voor gezondheidszorgprofessionals zijn de voordelen van de elektrische verstelbaarheid duidelijk: nul inspanning, eenvoudige bediening en effectieve zorg.

Het frequente herpositioneren van de cardiac chair ondersteunt de ademhaling indien er ademhalingsproblemen zijn. Bovendien is het een aangename positie voor de patiënt om in te lezen of televisie te kijken. Het Ergoframe®-systeem geeft meer ruimte in het bekkengebied en verkleint zo de kans op decubitus.

Het bed kent zeer veel verschillende posities, waardoor het exact zo kan worden ingesteld dat het voldoet aan de behoeften van de patiënt: de Fowler-positie 30/30, kantelbare positie, vasculaire of volledig vasculaire positie; het kan allemaal voor individuele en effectieve zorg.

De kunst van communicatie

De eleganza 5 komt met een nieuwe methode van communicatie. De smart technologie, bewakingssystemen en hun verbinding met andere informatiesystemen, maken van de eleganza 5 een bed van een nieuwe generatie.

Het middelpunt is het revolutionaire i-Board – hiervandaan bestuurt de verpleegkundige het hele bed inclusief accessoires. Het i-Board bevindt zich in het zijhek aan de hoofdzijde, dichtbij de patiënt. Het is ergonomisch optimaal ontworpen voor de verpleegkundige, die daardoor niet om het bed heen hoeft te manoeuvreren. Het i-Board heeft alles wat je van moderne technologie mag verwachten: een logische structuur op één niveau, intuïtieve bediening, een display dat vanuit alle kanten goed zichtbaar is, hoge resolutie en helderheid, voorgeselecteerde functies en veiligheidsfuncties.

Maar de eleganza 5 heeft zelfs nog meer te bieden. Het is een bed dat communiceert! Het BedMonitor-systeem biedt met behulp van in het bed ingebouwde sensoren informatie over de veiligheidsparameters van het bed. De gegevens kunnen worden bewaakt en over langere tijd geanalyseerd. Daarnaast hebben managers zo een effectief instrument in de hand voor risicomanagement.

Een andere in het bed geïntegreerde module stuurt de nodige gegevens naar het ziekenhuissysteem via Wi-Fi of LAN. Daardoor is het mogelijk de bedinstellingen, de status van de onderdelen en de efficiëntie van het gebruik van de bedfuncties te bewaken.

Ten slotte is de eleganza 5 verbonden met i-Bed Diagnostics, waarmee ieder defect onmiddellijk kan worden ontdekt en het online LINET-servicesysteem in werking kan worden gezet. I-Bed Diagnostics zorgt ook voor het bed wat betreft routineonderhoud of het bestellen van nieuwe onderdelen.

Terug naar lijst