logo

18-8-2017

Het innovatieve verlosbed AVE 2 is op veel vlakken exceptioneel - zijn geavanceerde vormgeving is daar een van. Het biedt de aanstaande moeder comfort en veiligheid en voorziet het medisch personeel van betrouwbare en praktische hulp. Zo doende verbetert en faciliteert het de zorg tijdens alle fases van de bevalling.

“We zijn enorm dankbaar voor de prijs en zijn er zeer trots op. Het in harmonie brengen van de vormgeving met de functionaliteit van medisch meubilair is nooit eenvoudig; de heren vormgevers Španihel en Šipula hebben dit echter met succes bereikt,” aldus Josef Novák, productmanager BORCAD Medical. Hij voegt toe: “Ik zou graag iedereen die heeft meegewerkt aan de ontwikkeling en vervaardiging van het bed hartelijk willen danken. Daarbij moeten we zeker niet design manager Petr Míl vergeten te bedanken. We weten zeker dat deze prijs klanten zal overtuigen dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. Ik denk dat de Red Dot Award het bewijs is dat we in het bijzonder aandacht geven aan het produceren van specifieke producten van hoge kwaliteit.” Het is niet het eerste succes van BORCAD Medical in deze belangrijke wereldwijde designcompetitie; de gynaecologische stoel GRACIE won namelijk in 2011 de Red Dot Award.

Sinds najaar 2016 is BORCAD Medical onderdeel van LINET Group SE, de meerderheidsaandeelhouder. De acquisitie zorgde voor uitbreiding van de productlijn van LINET met een zeer gespecialiseerd productportfolio van verlosbedden, gynaecologische werkplekken en transport- en dialysestoelen.

Over de AVE 2

Het verlosbed AVE 2 heeft veel functies die een bevalling makkelijker maakt voor zowel de aanstaande moeder als het medische team. Dankzij het uitgebreide assortiment aan accessoires en aanpassingen, kan de aanstaande moeder kiezen voor de klassieke of een alternatieve bevalling. Met een simpel draaimechanisme wordt de voetsectie onder het bed ingetrokken en kan de bevalling sneller en eenvoudiger verlopen. Door de voetsectie volledig te verwijderen krijgt het medische team beter toegang tot de aanstaande moeder. Lees meer...

Terug naar lijst