logo

27-1-2016

Na in 2014 al te zijn uitgeroepen tot het beste product van het jaar met de Red Dot Award en de Plus X-Award, kan de sentida 6 nu nog een van de meeste prestigieuze designawards aan zijn lijstje toevoegen.

Met het lage verpleegbed sentida 6 is wissner-bosserhoff erin geslaagd om de eisen van een moderne verpleging consequent en met name compromisloos om te zetten: optimale veiligheid in combinatie met een gerieflijk design. Daarbij maakt dit verpleegbed voor de onafgebroken, verdere ontwikkeling gebruik van innovatieve oplossingen, zoals de 3-traps-strategie, met een hoogteverstelbaarheid van 27 cm voor een veilige slaappositie, 41 cm om ergonomisch op te kunnen staan op stoelhoogte en 80 cm als ideale hoogte voor de comfortabele en rugsparende verpleging. Het gepatenteerde SafeFree®-onrusthekkenconcept ondersteunt de mobilisatie van de patiënt en past voor de veiligheid van de patiënt belangrijke inzichten toe uit het onderzoek van het Werdenfelser Weg-initiatief en het Redufix-project. Vrijheidsbeperkende maatregelen kunnen tot een minimum worden beperkt dankzij de gedeelde SafeFree®-oplossing die in vier hoogtestanden afzonderlijk kan worden aangepast.
Bij de ontwikkeling van de sentida 6 was de mobiliteit bepalend. Het lage verpleegbed kan dankzij de lichtlopende wielen resp. de designwielen van 100 tot 150 mm en de centrale rem op vier wielen probleemloos worden gebruikt voor het transport, ook buiten de patiëntenkamer.

“Wij zien onszelf als een trendsetter op het gebied van design en functionaliteit. Onze bedden onderscheiden zich door een buitengewoon aantrekkelijk design en introduceren nieuwe standaarden op het gebied van patiëntveiligheid en verlichting van de verpleging dankzij de uiterst innovatieve functies. Het winnen van de German Design Award bevestigt dat wij met onze design- en ontwikkelingsactiviteiten op goede spoor zitten,” vertelde Uwe Deckert, hoofd marketing en productmanagement, tijdens de bekendmaking.

De German Design Award is een internationaal erkende premiumprijs van de German Design Council. Het doel van deze raad is om unieke designtrends te ontdekken, te presenteren en te onderscheiden. Met dit doel in gedachten worden elk jaar prijzen uitgereikt aan de ontwikkelaars achter indrukwekkende prestaties op het gebied van product- en communicatiedesign. Zij nemen elk op unieke wijze het voortouw in de internationale designwereld. De in 2012 opgerichte German Design Awards wordt al beschouwd als een van de meest gerespecteerde designcompetities ter wereld en wordt door deskundigen hoog aangeschreven.

Dankzij het unieke uitreikingsproces worden alleen producten en communicatieservices genomineerd, die de kwaliteit van hun design hebben aangetoond. De prijsuitreiking vindt plaats in 2016 als onderdeel van de opening van de beurs Ambiente in Frankfurt.

Terug naar lijst