logo

10-2-2016

wissner-bosserhoff heeft image 3-w speciaal ontwikkeld voor toepassing in wasstraten en decontaminatiecentra. Het bed wist met de IF-award en de PlusX-award in een klap twee gerenommeerde onderscheidingen binnen te slepen.
"Wij zijn zeer trots dat we deze twee prestigieuze design-awards hebben gewonnen. image 3-w is een goed voorbeeld van uitstekende samenwerking tussen ontwikkelaars, ontwerpers, productmanagement en marketing. Met het lage, wasbare ziekenhuisbed hebben we de bakens uitgezet voor toekomstige innovaties die ziekenhuizen duurzame toegevoegde waarde opleveren", vat Uwe Deckert, hoofd productmanagement en marketing, de mooie prestatie samen.

Dankzij het intelligente productontwerp van image 3-w kan de naleving van hygiënische eisen in de dagelijkse praktijk van ziekenhuizen duurzaam worden verbeterd en vereenvoudigd. Door de duidelijke frame- en bedconstructie zonder holtes en plekken waar water kan achterblijven, kan het bed na reiniging en desinfectie optimaal opdrogen. image 3-w voldoet daarmee niet alleen aan de AK-BWA-eisen (de Duitse werkgroep voor decontaminatiesystemen voor bedframes en wagens), maar ook is het veelzijdige ziekenhuisbed in de grootkamer-wasinstallatie van Miele onderworpen aan een reeks uitgebreide tests om zijn geschiktheid te demonstreren. image 3-w werd in het kader van een veilig en valideerbaar proces aan een intensieve uithoudingsproef onderworpen. Niet alleen de wasresultaten in de Miele-installatie waren uitstekend, maar ook de waterafvoer en de aansluitende inzetbaarheid van het ziekenhuisbed werden als probleemloos beoordeeld.

Behalve optimale wasbaarheid staan aspecten als valpreventie en ondersteuning bij mobilisatie centraal. Voor image 3-w zijn onder meer innovatieve, succesvolle oplossingen zoals de gepatenteerde SafeFree®-onrusthekken, die al ruim 300.000 keer in de praktijk zijn getest, de bewezen 3-traps-strategie en het centrale vijfde transportwiel gebruikt. Daarnaast overtuigt het bed uit de image 3-serie door het gerieflijke hoteldesign, dat met zijn heldere lijnen een gezellige sfeer creëert. Een evenwichtige verhouding tussen modern aluminium en gerieflijke houtdecors creëert een harmonieuze, tijdloze uitstraling en geeft een actieve healing environment.

De IF-award is al meer dan zestig jaar een wereldwijd erkend keurmerk voor uitmuntende vormgeving en staat internationaal symbool voor buitengewone designprestaties. Het aantal mededingers was groot. De internationale jury van 58 designexperts moest voor de uitreiking van het begeerde kwaliteitslabel een keuze maken uit 5.295 inzendingen uit 53 landen. De IF-award wordt op 26 februari in BMW Welt in München uitgereikt.

De Plus X-award is een innovatieprijs voor producten op het terrein van technologie, sport en lifestyle. De prijs bestaat in 2016 dertien jaar en wordt toegekend aan fabrikanten van producten die zich onderscheiden door superieure kwaliteitskenmerken. Het kwaliteitslabel van de Plus X-award wordt in zeven verschillende categorieën toegekend. image 3-w wist de jury meteen in vijf categorieën te overtuigen (innovatie, hoge kwaliteit, design, functionaliteit en ergonomie.

Terug naar lijst