logo

19-2-2015

Met de sentida 7-i breidt wissner-bosserhoff de succesvolle sentida-familie uit met een hightech-variant die de beproefde kenmerken van de verpleegbedden met een lage positie koppelt aan toptechnologie. Bij de ontwikkeling ging het vooral om drie aspecten: veiligheid, mobilisatie en professionele verpleging.
Daarom is de sentida 7-i uitgerust met een integraal valpreventiepakket, dat gekoppeld kan worden aan een intercomsysteem en op die manier bewegingen bij het bed bewaakt.
Dankzij de sensoren kan men controleren of de bewoner in bed ligt of dat hij het heeft verlaten. Tevens kan via de sensoren ook de vergrendeling van de onrusthekken en remmen worden bewaakt – allemaal belangrijke aspecten voor het waarborgen van de veiligheid van de bewoner. Nog een veiligheidsfactor is de intelligente verlichting onder het bed die de bewoner ook ´s nachts oriëntatie biedt bij een zelfstandige mobilisatie. Naast de veiligheidsfactoren waren ook het optimaal mobiliseren van de bewoner en een zo goed mogelijke ondersteuning bij de verpleging bepalend bij de ontwikkeling van de sentida 7-i.
Het bed is uitgerust met een vocht-sensormat ter ondersteuning van de therapie bij incontinentie en ter bescherming tegen maceratie. Een geïntegreerd weegsysteem met geheugenfunctie maakt het mogelijk om het gewicht van de bewoner te controleren zonder hem extra te moeten mobiliseren.
Een intelligente weergavemodus laat het verplegend personeel de gewichtsverandering per dag, week of maand zien en vereenvoudigt op die manier hun documentatietaken.
Voor de eerste keer is bij de sentida 7-i aan een verpleegbed de bij ziekenhuisbedden al beproefde Mobi-Lift ® aangebracht. Deze kan door de bewoner zelfstandig worden uitgeklapt en gebruikt voor mobilisatie. De in de greep geïntegreerde knop voor de hoogteverstelling is bijzonder handig. Het Careboard, een centraal touchscreen-bedieningspaneel, maakt het verplegend personeel een intuïtieve bedbesturing in overzichtelijke menu´s mogelijk. Via een innovatieve 7-inch touchscreen-bedieningsmonitor kan het verplegend personeel alle functies centraal sturen en observeren. Tevens beschikt de sentida 7-i over belangrijke acuut-functies zoals de elektrische en mechanische CPR-nood-zak-functie en een automatische Trendelenburg-functie. Dit helpt bij de palliatieve en postacute verpleging van bewoners, evenals bij extreem moeilijke verpleging of verpleging bij afwezigheid in bejaarden- en verzorgingstehuizen.
Zoals alle bedden met een lage positie uit de sentida-familie beschikt ook de sentida 7-i over de geïntegreerde 3-Stop-Strategie met een hoogteverstelling van 27 cm voor een veilige slaappositie, 41 cm om ergonomisch op stoelhoogte uit bed te stappen en 80 cm als ideale hoogte voor een comfortabele verpleging zonder rugklachten.
De sentida 7-i is standaard uitgerust met het gepatenteerde SafeFree-onrusthekkensysteem. De gedeelde onrusthekken kunnen zonder verticale of horizontale spijlen in vier hoogtes worden gezet – een aanzienlijke bijdrage ter reductie van vrijheidsbeperkende maatregelen die o.a. ontleend is aan de inzichten van de zg. Werdenfelser Weg en het Redufix-project.
Het progressieve verpleegbed is ook uitgerust met het BiNetic-ligvlak met dubbele retractie en daarmee een effectieve decubituspreventie.
De uitgebreide technische innovaties gaan daarbij niet ten koste van het design. De sentida 7-i past zich dankzij zijn huiselijke chassis-bekleding in verschillende varianten met houtdecor mooi aan binnen het algehele concept van de bewonerkamer.

Terug naar lijst