logo

3-4-2014

Met SafeSense presenteert wissner-bosserhoff een revolutionaire beduitstapoplossing die helpt het veiligheidsniveau van verpleegtehuizen overdag en 's nachts te verbeteren. Doorslaggevend bij de ontwikkeling was het behalen van het hoogst mogelijke veiligheidsniveau op basis van een begrijpelijke analyse van mogelijke gevarensituaties. Zodoende is SafeSense uitgerust met een automatisch nachtlicht dat voor de bewoner bijvoorbeeld tijdens een toiletbezoek 's nachts een veilige wegwijzer vormt. Het nachtlicht wordt bij het verlaten van het bed automatisch geactiveerd en dooft wanneer de bewoner weer in bed ligt. Daarnaast beschikt het intelligente beduitstapsysteem over een flexibele tijdschakelaar voor het verpleegstersignaal. Daarmee kan men de oproep van het verplegend personeel aanpassen aan de afzonderlijke mobiliteitsniveaus van de bewoner. Het signaal is instelbaar vanaf 0 seconden bij kritische bewoners tot en met 30 minuten bij mobielere personen, die binnen deze tijdinterval zonder een alarmsignaal het toilet kunnen bezoeken.

 

Consequente omzetting van de Werdenfelser Weg-methode
Bij de ontwikkeling van het SafeSense-bedsensorsysteem zijn consequent de inzichten uit de werkzaamheden van het "Werdenfelser Weg"-initiatief toegepast. Doelstelling was het bieden van meer veiligheid en meer verpleegkwaliteit voor de bewoners, zonder dat dit ten koste ging van de individuele vrijheid van de bewoner. In die context kan SafeSense een waardevolle bijdrage bieden tot het verminderen van vrijheidsbeperkende maatregelen (VBM) en het aanvragen van toestemmingen van de kantonrechter voor fixaties. Idealiter wordt het SafeSense-beduitstapsysteem gebruikt in combinatie met de lage verpleegbedden uit de sentida-serie en de gedeelde, gepatenteerde SafeSense®-onrusthekken die in vier hoogten afzonderlijk aan te passen zijn.

Met name tijdens nacht- en weekenddiensten, wanneer er minder personeel beschikbaar is, maakt SafeSense een snelle reactie mogelijk bij vallende bewoners en vermindert tegelijkertijd de gevolgrisico's.

 

Flexibel toepasbaar

Het intelligente ondersteuningssysteem is als geïntegreerde oplossing leverbaar voor actuele wissner-bosserhoff-verpleegbedden en achterwaarts compatibel bij oudere modellen achteraf in te bouwen. Bovendien is SafeSense compatibel met gangbare verpleegstersignaalsystemen. Voor alternatieve integratie voor het zitgedeelte of de rugsteun zijn twee sensormatten leverbaar. Deze zijn gemakkelijk aan te sluiten en kunnen probleemloos tussen de verpleegbedden worden uitgewisseld. Het beduitstapsensorsysteem SafeSense is zowel bedraad als draadloos leverbaar en kan eenvoudig in de bestaande verplegingsroutine worden geïntegreerd.

Terug naar lijst