logo

1-9-2014

Aspecten als het voorkomen van vallen en de ondersteuning bij de mobilisatie spelen in de stationaire verzorging ook voor ziekenhuizen en klinieken een steeds belangrijkere rol. Het continu groeiende aantal patiënten dat ouder is dan 60 jaar in de Duitse ziekenhuizen zal in de toekomst nog duidelijker merkbaar zijn dan het nu al het geval is: in 2020 zal elke tweede patiënt ouder zijn dan 60 jaar en het aantal demente zieken zal naar het zich laat aanzien, verdubbeld zijn.

Door de gestegen gemiddelde leeftijd van de patiënten neemt ook het risico van letsel door vallen toe. Daardoor zullen de eisen aan het voorkomen van vallen en veilige mobiliteit van de patiënt aanzienlijk toenemen.

Met de image 3 kon wissner-bosserhoff een brug slaan tussen de huidige eisen aan een moderne verzorging in de ziekenhuisroutine en de demografische ontwikkeling naar een steeds ouder wordende patiëntengroep. Het universele ziekenhuisbed wordt gekenmerkt door de integratie van innovatieve oplossingen zoals de 3-traps-strategie, met een hoogteverstelbaarheid van 27 cm voor een veilige slaappositie, 41 cm voor de ergonomische opstamogelijkheid op stoelhoogte en 80 cm als ideale hoogte voor comfortabele en rugsparende verzorging. 

De gepatenteerde SafeFree®-onrusthekken zonder beperkende hulpoplossingen maken dankzij verschillende hoogte-instellingen een flexibele aanpassing mogelijk aan de individuele beschermingsbehoeften van de patiënt.

De hoogteverstelbaarheid dient tegelijkertijd als actieve, individuele mobilisatieondersteuning in vier fasen.

Het onrusthekkensysteem ondersteunt het verplegend personeel bij het onderbrengen van de patiënt en vergemakkelijkt zo de dagelijkse verpleging. Door de ontbrekende middenstijl of middenopeningsprotector is een vrije toegang tot de patiënt mogelijk. Dankzij de 3-traps-strategie en de gepatenteerde SafeFree®-onrusthekken levert de image 3 een aanzienlijke verbetering in de veiligheid op de afdeling. Het unieke en veelvuldig geteste Ergoframe®-ligvlak met dubbele retractie overtreft het actuele DBfK-advies. De beschikbare ruimte in het bekkengebied wordt bij de autocontourverstelling in totaal met 16 cm vergroot om afschuif- en wrijvingskrachten aanzienlijk te verlagen. Tegelijkertijd voorkomt de autocontourfunctie van het Ergoframe®-ligvlak het omlaag glijden van de patiënt en vermindert zo het onderuit liggen van de patiënt.

Bovendien overtuigt de image 3 door een gerieflijk hoteldesign en gebruikersvriendelijke bedieningselementen die de verplegingsroutine voor patiënt en personeel aanzienlijk vergemakkelijken. Het betrouwbare universele ziekenhuisbed is op alle afdelingen te gebruiken. Dankzij een hygiënevriendelijke constructie en dito materiaalgebruik is hij gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren. Het opgeruimde chassis en het geordende kabelmanagement vereenvoudigen de voorbereiding. Dankzij gemakkelijk te verwijderen ligvlaklamellen kunnen de reinigingswerkzaamheden rondom ergonomisch en eenvoudig worden uitgevoerd.
Een naadloos servicenetwerk staat garant voor onderhoud en reparatie die regelmatig en zo snel mogelijk worden uitgevoerd. De image 3 viert op de Medica 2013 in Düsseldorf zijn wereldpremière voor het vakpubliek.

Terug naar lijst