logo

Uw voordelen in een oogopslag (sommige functies zijn optioneel)

Het voortduwen van een brancard met infuusstaanders is een veelvoorkomende handeling, maar de sprint 100 is de eerste brancard ter wereld waarmee dit veilig en handig gedaan kan worden. Als standaardinfuusstaanders gebruikt worden voor het duwen, breken ze vaak. De uitschuifbare staander van de sprint 100 heeft een speciaal robuust ontwerp dat onderhoudskosten vermindert, het werk voor personeel makkelijker maakt en ervoor zorgt dat de brancard vanaf een lage hoogte voortgeduwd kan worden, wat veiliger is voor de patiënt.

 

 

Het inschuifbare 5e zwenkwiel zorgt ervoor dat de sprint 100 soepel over ongelijke oppervlakken en obstakels rijdt, zoals lifttoegangen en drempels. Dit is niet alleen van cruciaal belang voor het comfort van de patiënt, maar ook voor diens veiligheid, omdat het risico op bijvoorbeeld ruggengraatletsel wordt verkleind. Het 5e zwenkwiel kan eenvoudig worden in- en uitgetrokken, zodat de sprint 100 volledig compatibel is met verschillende medische apparatuur, zoals C-bogen en röntgenapparaten.

 

.

Dankzij de SoftDrop-functie worden de zijhekken langzaam, voorzichtig en zachtjes verlaagd, wat het risico op beknelling van de handen vermindert. Het valgevaar is minimaal, omdat de zijhekken zich over bijna de hele lengte van het bed bevinden en de openingen tussen de spijlen slechts 21 centimeter bedraagt.

 

 

De remmen van de sprint 100 zijn makkelijk toegankelijk vanaf het hoofd- en voeteneind van de brancard, zodat men zich voor het bedienen van de remmen niet per se naar de zijkanten van het bed hoeft te verplaatsen. Voor zowel het inschakelen als het loslaten van de remmen moet het pedaal worden ingetrapt in plaats van het omhoog te trekken, waardoor het ziekenhuispersoneel minder risico loopt op arbeidsgerelateerde rugklachten.

 

Door het hydraulische systeem is de sprint 100 eenvoudig van een normaal bed om te zetten in een CardiacChair-positie ter ondersteuning van patiënten met verschillende aandoeningen, zoals hartkwalen. Hiermee wordt ook het risico op verslikking verminderd. De brancard heeft een vierdelig inlegraam en kan met behulp van hydrauliek gemakkelijk van een liggende naar een zittende positie worden versteld.  Veel behandelingen zijn bovendien makkelijker uit te voeren wanneer de patiënt zich in een zitpositie begeeft. Dit is met name tijdens het toedienen van medicatie handig voor het inhaleren of uitspugen.

 

Technische kenmerken

2-delig inlegraam

4-delig inlegraam

Veilige werkbelasting (VWB)

320 kg

320 kg

Totale lengte

211 cm

211 cm

Totale breedte

76 cm

76 cm

Verstelbare hoogte

56,5–89 cm

55,5–88 cm

Matrasafmetingen

193 × 66 cm

193 × 66 cm

Diameter zwenkwielen

20 cm

20 cm

Diameter FlexiDrive

20 cm

20 cm

Positionering

2-delig inlegraam

4-delig inlegraam

Hoek rugleuning

0–90°

0–90°

Hoek dijbeensteun

-

0–40°

Kuitsteun

-

0–17°

Trendelenburg-/anti-trendelenburgpositie

+/− 18°

+/− 18°

Zijhekken 

2-delig inlegraam

4-delig inlegraam

Hoogte

35,5 cm

36,5 cm

Aantal spijlen

6

6

Afstand tussen spijlen

21 cm

21 cm

 

 

 

Prijsinformatie

De prijzen van de producten zijn afhankelijk van de gewenste uitvoering en aantallen. We maken graag een aanbieding op maat voor u. Voor meer informatie of een offerte, vul onderstaand formulier in

Stuur mij meer informatie


Terug

Downloads

Contactformulier