logo

Uw voordelen in een oogopslag (sommige functies zijn optioneel)

De wisseldrukstand is de elementaire therapiestand, waarin de natuurlijke beweging van de patiënt wordt gesimuleerd, wat bijdraagt tot voorkoming en behandeling van doorligwonden. De max-stand (maximale vulling) biedt een stevige en stabiele ondergrond voor verplegingswerkzaamheden. Na 30 minuten wordt automatisch omgeschakeld op de wisseldrukstand, om de vorming van doorligwonden te voorkomen. De stand "constant lage druk" houdt automatisch de ingestelde druk vast, om constant een goed niveau in de drukverdeling te bereiken. Een verandering in de gewichtsverdeling of in de ligpositie van de patiënt is niet van invloed. De transportstand vergemakkelijkt het transport van de patiënt in het bed, omdat de matrasdruk in deze stand gedurende 24 uur wordt gehandhaafd, ook wanneer het matras wordt losgekoppeld van de bedieningseenheid.

Een onderzoek van Kosiak naar het verband tussen druk en tijd laat zien dat zelfs een zeer lage druk over een langere periode resulteert in weefselschade, wanneer de druk niet verlaagd
wordt. Kosiak leidde daaruit het volgende af: "Omdat het onmogelijk is om de volledige druk over een lange periode compleet te vermijden, is het absoluut noodzakelijk de druk in regelmatige perioden volledig te verlagen, om de doorbloeding van het ischemische weefsel mogelijk te maken."

Het optionele, dynamische wisseldrukkussen vergemakkelijkt de 24 uursverpleging. Deze maakt gebruik van dezelfde bedieningseenheid als het matras. De besturingseenheid schakelt automatisch over naar de kussenstand. Zodra een kussen aangesloten is, wordt een handmatige instelling overbodig.

De GO-knop met de automatische uitschakeling na 3 minuten inactiviteit vermindert het gevaar van een ongecontroleerde functie-inschakeling en biedt verplegingsmedewerkers de mogelijkheid om zich te concentreren op de verpleging van de patiënt.

De bedieningseenheid van het precioso®-systeem is dusdanig geconstrueerd dat hij ergonomisch en eenvoudig te gebruiken is. Deze is gemakkelijk te dragen en aan het bed te bevestigen. De unieke luchtaansluitbus is van bovenaf gemakkelijk te bereiken, wat tegemoet komt aan de natuurlijke lichaamshouding van het verplegend personeel. Door de intuïtieve bedieningselementen aan de voorzijde van de eenheid met eenduidige grafische symbolen is het gebruik gemakkelijk te leren en te onthouden.

Technische kenmerken

Matras vervangend      : 200 x 86 x 17 cm

Overleg                       : 200 x 86 x 13 cm

Zitkussen                    : 45 x 50 x 12,5 cm

SCU                            : 13,6 x 36 x 29 cm

 

Het Precioso systeem is geschikt voor patiënten met een medium of hoog risico op ontwikkeling van decubitus of voor de behandeling van decubitus wonden tot graad III (Stirling Scale)

Het totale gewicht van het systeem inclusief pomp: 9kg voor overleg en 11,3 kg voor matras vervangend systeem

Dit matras kan worden gebruikt voor patiënten die niet zwaarder zijn dan 160kg. Wanneer dit wordt overschreden kunnen preventie en therapie functies worden beïnvloed en op de middellange termijn kan schuim vervorming ontstaan.

Het bovenste deel van de hoes is van Dartex PVC, gelast en de ritsen zijn beschermd door een flap.

Terug

Keurmerken en awards

IEC 60601-2-52

Downloads

Contactformulier

Voor vragen en/of opmerinken vragen wij u onderstaande gegevens in te vullen.

More information

Data Protection (GDPR)