logo

Uw voordelen in een oogopslag (sommige functies zijn optioneel)

De basis van de matrassen is 3-cellen technologie en nul druk geheugen.

Het lichaamsgewicht van de patiënt wordt gelijkmatig verdeeld over twee derde van het oppervlak, zodat het matras zacht en comfortabel aanvoelt zonder dat de klinische resultaten daardoor worden beperkt. Aangezien op elk moment slechts een derde van het oppervlak actief is (oppompen/leeglopen) biedt het matras bovendien optimale stabiele ondersteuning van het lichaam, met maximale drukverlichting.

De Virtuoso met 3-cellentechnologie biedt de voordelen van nuldruk’ voor maximale preventie en het regelmatig uitoefenen en wegnemen van druk voor maximale therapie.

Cyclus van 7,5 minuut

Bij geen van de patiënten die ‘s nachts meer dan 56 keer bewogen ontwikkelde zich weefselschade. Deze frequentie komt overeen met ongeveer één beweging per 7,5 minuut.

Bij doorligwonden verwijst de term microklimaat (Micro Climate) gewoonlijk naar de huidtemperatuur en de vochtigheidsgraad op de grens tussen de huid en het ondersteunend oppervlak. Via de luchtcirculatie helpt Virtuoso de natuurlijke warmteregeling in stand te houden. Het helpt met de beheersing van de vochtigheidsgraad van de huid, weefselschade gerelateerd aan vocht op de huid te voorkomen of aan de behandeling ervan bij te dragen.

De Virtuoso pomp of systeemunit (System Control Unit, SCU) is ontworpen met het oog op ergonomie en gebruiksgemak. Hij is gemakkelijk te dragen en op het bed te monteren. De eenvoudig te gebruiken bedieningselementen vooraan met duidelijke grafische symbolen vereenvoudigen de bediening en het aanleren en onthouden daarvan. De zes verschillende matrasmodellen en het alternerende zitkussen kunnen allemaal worden aangesloten op dezelfde systeemunit

1. De therapiemodus met alternerende druk is bedoeld voor gebruik als hulpmiddel bij de patiëntenzorg voor de preventie en behandeling van afsterven van de huid door drukscha.

2. Het maximaal oppompen van de cellen biedt stevige, stabiele ondersteuning tijdens de verzorging van de patiënt. Na 30 minuten schakelt het matras automatisch over op de alternerende modus om het risico op decubitus tegen te gaan.

3. De modus voor continue lage druk (CLP) houdt de druk van het matras op het ingestelde niveau. De druk wordt om de 30 seconden gecontroleerd en indien nodig aangepast.

4. De transportmodus vergemakkelijkt het transport van de patiënt in bed: het matras blijft opgepompt tijdens loskoppeling van de pomp.

Dankzij het 2-cellig alternerend oplegzitkussen blijft de patiënt altijd beschermd. Dit optionele dynamische zitkussen met alternerende druk maakt 24 uur zorg mogelijk. Het maakt gebruik van dezelfde pomp als het matras. De pomp schakelt automatisch over op kussenmodus wanneer het kussen wordt aangekoppeld. Hiervoor is geen handmatige aanpassing nodig. Dankzij het speciale ontwerp van dit oplegkussen biedt het de patiënt veel comfort. Het kussen kan op verschillende types mobilisatiestoelen en andere meubels worden gelegd.

Virtuoso biedt veel functies die specifiek gericht zijn op verhoogde veiligheid van ieder die met dit product in contact komt.

CPR

De CPR-functie is met één hand te bedienen. Hiermee wordt versneld leeglopen mogelijk gemaakt in noodsituaties. Bij gebruik van deze functie wordt de gebruiker gewaarschuwd door auditieve en visuele signalen om te voorkomen dat de functie per ongeluk wordt ingeschakeld.

Kabelbeheer

Het gebruiksvriendelijke kabelbeheer voorkomt dat personeels of bezoekers over kabels struikelen. Bovendien is het risico op schade aan voedingskabels lager en verlaagt het zo de vervolgkosten.

Automatische Fowler Boost

Op het moment dat de rugleuning omhoog gesteld wordt, verhoogt het systeem de druk automatisch lineair in de zitgedeeltes van het matras . De lineaire druk verhoogt bij een stand tussen 11 en 46 graden voor Virtuoso Pro, Virtuoso Hoofd- en hielzone en Virtuoso Air + Basis met alternerende lucht. Bij andere modellen treedt het mechanisme in werking wanneer de rugleuning op 30 graden wordt ingesteld.

GO-knop

Vergrendelt bedieningselementen wanneer deze gedurende 3 minuten niet zijn gebruikt, om het risico op menselijke fouten en per ongeluk in- of uitschakelen van functies te verlagen.

Technische kenmerken

Afmetingen matras  

Lengte (mm)

2,000

Breedte (mm)

860

Diepte (mm)

110

Gewicht  (kg)

6,5

Diversen 

Aantal cellen 

21

Maximumgewicht patiënt (kg)

180


Terug

Downloads

Kijk video

Contactformulier

Voor vragen en/of opmerinken vragen wij u onderstaande gegevens in te vullen.

More information

Data Protection (GDPR)